| Jaskinia na zachodzie | |
|
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Froozy
Liczba postów : 270 Reputacja : 1 Skąd : Gdańsk
Karta Postaci Życie: (400/400) Energia Magiczna: (160/200)
| Temat: Jaskinia na zachodzie Sro 31 Mar 2010, 14:18 | |
| Po dwóch godzinach wędrówki, dotarłeś na miejsce. Była to widać bardzo duża jaskinia, jej wejście miało wysokość conajmniej czterech metrów, nie było widać końca. Przez ten labirynt przejść i dróg, słychać było tylko świst mroźnego wiatru. Wyraźnie czułeś magię... | |
|
| |
Interfall Admin
Liczba postów : 586 Reputacja : 1 Wiek : 32 Skąd : się biorą dzieci? :O
Karta Postaci Życie: (220/240) Energia Magiczna: (300/500)
| Temat: Re: Jaskinia na zachodzie Sro 31 Mar 2010, 14:35 | |
| Stanął przed jaskinią, zamykając oczy skupił się w celu dowiedzenia się, magia znajduje się w powietrzu, czy nie. Chciał wiedzieć ponieważ to by mu bardzo ułatwiło zadanie. Po chwili postanowił przybrać formę niewidzialną/powietrzną ( nie może w niej walczyć). Zagłębiając się w jaskinie, kierował się do źródła tejże magii. | |
|
| |
Froozy
| Temat: Re: Jaskinia na zachodzie Sro 31 Mar 2010, 14:53 | |
| Potężną magię wyczuwałeś jedynie z nieokreślonego miejsca. W tym labiryncie było łatwo się zgubić. Biada była tym co się tu zapuścili, a nie potrafią wykryć magii. Dzięki swej umiejętności dotarłeś do większej części jaskinii. Do sufitu było ok. 40 stóp, natomiast miejsce to przypominało półkole z małym zbiorniczkiem wody na środku. | |
|
| |
Interfall Admin
| Temat: Re: Jaskinia na zachodzie Sro 31 Mar 2010, 14:59 | |
| Zmienił swą formę w normalną, podszedł bliżej tego stawiku patrząc na niego uważnie, zobaczył czy coś tam jest. Po kilku chwilach spróbował wyczuć magię tego artefaktu. | |
|
| |
Froozy
| Temat: Re: Jaskinia na zachodzie Sro 31 Mar 2010, 15:14 | |
| Z wody wyszła pewna cała błękitna, naga kobieta. - Czego tu szukasz nikczemniku! - krzyczy do ciebie. Patrząc na nią, spostrzegłeś się iż jest to zapewne nimfa. Było czuć magię niedaleko stąd, jak i również od niej. | |
|
| |
Interfall Admin
| Temat: Re: Jaskinia na zachodzie Sro 31 Mar 2010, 15:35 | |
| Podszedł do niej, patrząc na nią. Podrapał się lekko po głowie z wyraźną miną zakłopotania.
Szukam odpowiedzi na na pytanie- "Co to za nieznane źródło magii?" Jednym z nich jesteś Ty... jednakże jest jeszcze drugie nieprawdaż? Oj... przepraszam, nie przedstawiłem się- jestem Interfall, Jak widzę urocza Pani zażywa kąpieli.
Powiedział kłaniając się i jednocześnie zdejmując kaptur. | |
|
| |
Froozy
| Temat: Re: Jaskinia na zachodzie Sro 31 Mar 2010, 15:41 | |
| - Milcz! Dopóki nie pokonasz mnie, nie dane ci będzie ujrzeć mego skarbu. - znów krzyczy. Łączy dłonie poczym je rozdziela. W jej dłoni pojawił się trójząb i nóż. Zaczęła nimi wymachiwać, specjalnie nie trafiając cię... | |
|
| |
Interfall Admin
| Temat: Re: Jaskinia na zachodzie Sro 31 Mar 2010, 16:06 | |
| Interfall westchnął tylko
Rany... ale upierdliwe
Po tych ujmujących słowach 'pstryknął' palcem mówiąc
Silence!
W tym momencie w całej jaskini zapanowała ciemność i cisza. Interfall mógł kontrolować dźwięki i widział wszystko w ciemności. Tak więc pragnął aby on słyszał nimfę, a ona tylko jego wypowiedzi. Po chwili bezszelestnie podszedł za nią i aby ją zdezorientować dotknął delikatnie językiem jej ucha, po tym szybko odskoczył, celując w nimfę utworzył czarną dziurę pod nią (Czarna Dziura). Czekał na jej wypowiedź lub rozwój akcji | |
|
| |
Froozy
| Temat: Re: Jaskinia na zachodzie Sro 31 Mar 2010, 19:17 | |
| - Sądzisz iż takim słabym czymś mnie powstrzymasz? Głupiś.... - mówi nimfa, która po chwili znika. Słyszysz teraz jedynie ogromny szum, szum wody. Nagle czujesz uderzenie ogromnej fali. Przez to straciłeś przytomność. Po paru godzinach snu, obudziłeś się. Jesteś cały obolały. Znajdujesz się w kolejnej z jaskiń. Widzisz przed sobą drzwi. Widać iż są stare i zepsute, a jednak stanowią wejście dokądś.
- 16 hp Otrzymujesz atut tymczasowy Oszołomienie - wszystkie twoje statystyki obniżone są o 3. Atut ten zniknie po przespaniu się. | |
|
| |
Interfall Admin
| Temat: Re: Jaskinia na zachodzie Sro 31 Mar 2010, 19:23 | |
| Interfall całkowicie zignorował te drzwi. Postanowił bowiem się jeszcze trochę przespać. Wchodząc do czarnej dziury czasoprzestrzeni zasnął. (Tam się czas liczy normalnie a w tutejszym świecie jakby to była 1 sekunda) Miał nadzieję, iż następne spotkanie pozwoli mu wygrać. | |
|
| |
Froozy
| Temat: Re: Jaskinia na zachodzie Sro 31 Mar 2010, 19:32 | |
| Jesteś w pełni zdrów i wypoczęty. Wychodzisz z czarnej dziury. Widzisz iż drzwi otwierają się. Wyszedł z nich pewien niski mężczyzna o szarej cerze. Widząc ciebie, wyjął swój magiczny sztylet. Po czym rzucił nim w ciebie.
Jesteś w pełni zdrów, oraz znika tymczasowy atut | |
|
| |
Interfall Admin
| Temat: Re: Jaskinia na zachodzie Sro 31 Mar 2010, 19:48 | |
| Interfall szybko pokrył się czarną dziurą, wciągając sztylet. Po chwili zamienił się w niewidoczną formę (formę powietrzną). W tej formie zaczął latać po pomieszczeniu wchodząc w dialog z mężczyzną:
Kim jesteś? Wrogiem? Sojusznikiem?... | |
|
| |
Froozy
| Temat: Re: Jaskinia na zachodzie Sro 31 Mar 2010, 20:06 | |
| - Jeśli nie jesteś jednym z tych łuskowatych skurczybyków, to jesteśmy sojusznikami. -Osobnik ten patrzy na ciebie z pogardą. - Widzę żeś jednak swój, schodź, zwą mnie Belwar Dissengulp. Przeprowadzam tu, z grupką ludzi, wykopaliska. - mówi mężczyzna | |
|
| |
Interfall Admin
| Temat: Re: Jaskinia na zachodzie Sro 31 Mar 2010, 20:29 | |
| Interfall powiedział cicho do tego typka
Sztylet zatrzymam... tym bardziej, iż jest magiczny. W sumie szkoda, że nie jesteśmy wrogami, mógłbym Cię opętać...echhh a takowo... Dobrze powiedz mi tylko w którym kierunku oni się znajdują.
Interfall przybrał formę ludzką, po czym zaczął wchłaniać powietrze z pobliskich miejsc. (czarna dziura) | |
|
| |
Froozy
| Temat: Re: Jaskinia na zachodzie Sro 31 Mar 2010, 21:28 | |
| - Nie mam pojęcia, wiem tylko że idą zawsze tym samym tunelem co ty teraz. Jeśli je załatwisz, to może ci zapłacę... - mówi niskim głosem mężczyzna. Poczym się odwraca i zamyka drzwi przechodząc przez nie. | |
|
| |
Interfall Admin
| Temat: Re: Jaskinia na zachodzie Sro 31 Mar 2010, 21:35 | |
| Interfall wyjął tylko sztylet, chciał zobaczyć jakie ma magiczne właściwości. Po kilku chwilach zamienił się w kota, następnie w powietrznej formie przemierzał tunel w poszukiwaniu syreny. Myślał sobie
Jak ona mogła... jak mogła z taką łatwością?!
Leciał dalej ukrywając się, szukał wodnych ludzi. | |
|
| |
Froozy
| Temat: Re: Jaskinia na zachodzie Sro 31 Mar 2010, 21:43 | |
| Wędrujesz w taki sposób około 15 minut. Zaszedłeś do rozwidlenia, z lewej czuć było powiew wiatru, natomiast z prawej słychać było jakieś warczenie i drapanie pazurami o kamień... | |
|
| |
Interfall Admin
| Temat: Re: Jaskinia na zachodzie Sro 31 Mar 2010, 21:46 | |
| Szedłem w stronę prawą...zastanawiałem się co tam spotkam. Ciągle byłem w formie ukrytej-kociej. Miałem nadzieję, iż tam będzie ta syrena, lub ktokolwiek, cokolwiek o niej wiedzący.
(napisz mi o tym magicznym sztylecie Ok?) | |
|
| |
Froozy
| Temat: Re: Jaskinia na zachodzie Sro 31 Mar 2010, 22:08 | |
| Ujrzałeś światło, podeszłeś bliżej. Ujrzałeś ogromną komnatę, zapełnioną lecrymami. A wszędzie szwędali się dziwni ludzie z łuskami na ciele... | |
|
| |
Interfall Admin
| Temat: Re: Jaskinia na zachodzie Sro 31 Mar 2010, 22:51 | |
| Zdenerwowany, wróciłem do formy człowieka. Pokryłem się cały czarną dziurą, tak aby ataki mnie nie zraniły, podszedłem do nich pytając się
Witam... Czy ktoś z was zna niebiesko-skórą kobietę? Kontroluje ona wodę, myślę, że jesteście w stanie mi odpowiedzieć...
Czuł się na wygranej pozycji... bowiem tyle mroku, dla smoczego zabójcy mroku taka jaskinia to raj. | |
|
| |
Froozy
| Temat: Re: Jaskinia na zachodzie Sro 31 Mar 2010, 22:55 | |
| Gdy tylko spostrzegli cię, rzucili się do ataku. Jedni trzymali włócznie, inni miecze, jeszcze inni z gołymi pięściami biegli w twą stronę. Za całą zgrają, ujrzałeś stojącego spokojnie, większego od reszty jaszczuro-ludzia. Miał on w ręce wielki miecz z żółtych łusek... | |
|
| |
Interfall Admin
| Temat: Re: Jaskinia na zachodzie Sro 31 Mar 2010, 23:44 | |
| Interfall krzyknął tylko
Zła odpowiedź! Shadow Ball Kai
Nagle utworzył w ręce kulę czarnego ognia, i rzucił w nią w stronę przeciwników. Po chwili oglądał jak czarny płomień przerabia ich na czystą energię (ciekawe ile EM straciłem xD) Po chwili zadał ponownie pytanie:
Kto da jak najwięcej informacji i jak najbardziej znaczących - przeżyje.
Uśmiechnął się mrocznie, spoglądając na tych idiotów... | |
|
| |
Froozy
| Temat: Re: Jaskinia na zachodzie Czw 01 Kwi 2010, 11:03 | |
| Wszyscy turlają się po ziemii z powodu ognia. Jedynie ich przywódca patrzy z pogardą na nich mówiąc - Gomar Dem... - następnie patrzy na ciebie i powoli podchodzi | |
|
| |
Interfall Admin
| Temat: Re: Jaskinia na zachodzie Czw 01 Kwi 2010, 11:55 | |
| Interfall stworzył w ręce cienistą kulę - modeł Rem. Trzymał ją w pogotowiu, gdyby jaszczur się do niego zbliżył, chłopak rzuca kulą w niego. Po chwili obserwował jak czarna dziura w formie ognia rozprzestrzenia się pochłaniając wszystko w koło. Spytał zbliżającego się obcego
Kim jesteś? | |
|
| |
Froozy
| Temat: Re: Jaskinia na zachodzie Czw 01 Kwi 2010, 12:02 | |
| Wystawił on jedynie swój miecz, który o dziwo, pochłonął cały twój ogień/czarną dziurę. Po tym, przemówił - Unë jam itchy byrek - poczym dalej się kierował w twą stronę... | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Jaskinia na zachodzie | |
| |
|
| |
| Jaskinia na zachodzie | |
|