Fairy Tail PBF-Świat magii i przygód!
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Fairy Tail PBF- Tu czekają na ciebie magiczne przygody!

IndeksSzukajLatest imagesRejestracjaZaloguj

Aszavix Akabatsu

Go down 
3 posters
AutorWiadomość
Aszavix

Aszavix

Male Liczba postów : 12
Reputacja : 0

Karta Postaci
Życie:
Aszavix Akabatsu Left_bar_red0/0Aszavix Akabatsu Empty_bar_bleue  (0/0)
Energia Magiczna:
Aszavix Akabatsu Left_bar_bleue0/0Aszavix Akabatsu Empty_bar_bleue  (0/0)

Aszavix Akabatsu Empty
PisanieTemat: Aszavix Akabatsu   Aszavix Akabatsu Icon_minitimePon 19 Kwi 2010, 23:53

Imię: Aszavix
Nazwisko: Akabatsu
Rasa: Ludź
Rodzaj magii: Elektryczność (proszę o smoczego zabójcę), magia gwiezdnych duchów
Wygląd: Aszavix to umięśniony chłopak, jest dość wysoki (187cm), ma brązowe włosy i głębokie błękitne oczy. Jego budowa jest bez zarzutu. Uważa, że ma krzywe nogi, jednak te nie są takie. Często ubiera czarne jeansy, białą koszulę, czarny pasek, i brązowe buty. Ma ostre rysy twarzy, czoło przysłonięte ma grzywką i jego nos jest doskonałych wymiarów. Brwi także nie są, ani duże, ani małe. Nie jest on gruby, tylko troszeczkę chudy. Na szyi ma sznurek na którym nosi rodowy sygnet na którym pisze "Tora" co oznacza tygrys. Ma też na szyi nieśmiertelniki z jego imieniem i nazwiskiem oraz datą urodzenia - 26 kwietnia xxx roku. Do pasa przypięty jest srebrny klucz. W tylnej kieszeni jeansów ma zwój od Erekorna.
Charakter: Aszavix to rezolutny chłopak, który uwielbia przygody oraz ładne kobiety (xD). Jest przyjaźnie nastawiony, dopóki nie dowie się, że ktoś jest powiązany z mroczną gildią. Ma świetne poczucie humoru, bardzo lubi imprezy. Nie lubi być w centrum wydarzeń, woli być w cieniu. Zawsze stara się wiedzieć o wszystkim, bardzo interesuję się on unikalnymi rodzajami magii. W sprawie gwiezdnych duchów jest on pewien, że nie są one ani tarczą ani miecze, są tylko przyjaciółmi którzy pomagają. Jest on gotowy poświęcać się dla dobra swoich przyjaciół, jak i bezinteresownie. Ponad wszystko ceni sobie honor i odwagę. Męstwo jest dla niego tylko dodatkiem do odwagi. Uważa za swój obowiązek ochraniać słabszych i kobiety. Bez zastanowienia może bezinteresownie wskoczyć w samobójczą walkę. Ma niewiarygodną siłę woli, dzięki której może wstać po najmocniejszych atakach.
Historia:
Prolog
Aszavix urodził się w dość szanowanej i bogatej rodzinie Akabatsu w mieście Cornelia. Rodzicami Aszavixa byli Aroashi Akabatsu – mag gwiezdnych duchów i Umeka Akabatsu – także mag gwiezdnych duchów, miał też młodszych brata i siostrę. Kiedy miał dwa lata życia za sobą zaczął się interesować magią. Chciał zostać wielkim magiem i los postawił przed nim takową szansę.

Rozdział I: Nie zostawiaj rodziców samych w domu…
Aszavix obudził się równo o 8:00, dziś był jego wyjątkowy dzień – miał swoje piętnaste urodziny. Ubrał się w jakieś tam ciuchy. I wyszedł z swojego pokoju, szedł wielkim korytarzem, aż dotarł do schodów, zszedł po nich szybko. I natychmiast skierował się do kuchni, aby spożytkować śniadanie. Spostrzegł, że w kuchni są jego rodzice, nauczyciel magii gwiezdnych duchów oraz wszyscy, którzy pomagali w domu.
-Aszavix, wreszcie się obudziłeś! – powiedziała jego matka – Co chciałbyś zjeść?
-Obojętnie, aby było jadalne. – uprzejmie odparł Aszavix – Gdzie są brat i siostra?
-Dobrze więc zrobię Ci ramen. – zawiadomiła syna Umeka – Twój brat poszedł do chłopaków znaleźli jakiś srebrny klucz, ale nie mogą wyciągnąć. Twoja siostra bawi się w ogrodzie.
-Aha… - krótko odparł Aszavix
-Proszę oto twoje ramen, idakimatsu! – rzekła matka Aszavixa
-Idakimatsu… - wyszeptał młodzieniec
Chwilę później wyszedł do ogrodu zastał tam swoją siostrę. Poszedł dalej patrząc co rośnie w ogrodzie, w końcu znalazł ławkę na której się zdrzemnął. Pobiegł w stronę domu i natychmiast skierował się do kuchni, tak jak myślał zastał tam swoją matkę.
-Mamo idę na imprezę do Dany’ego – ów Dany był jednym z bogatych dzieciaków
-Dobrze wróć o 17:00, pa!
-Sayonara!
Aszavix wyruszył do swojego przyjaciela Dany’ego, po dziesięciu minutach był na miejscu. Na imprezie Aszavix bawił się przepysznie, poznał wielu ludzi itd. Pośpiesznie udał się do domu był spóźniony pół godziny, więc biegł w stronę domu. Kiedy był niedaleko zauważył, że drzwi od domu są wyważone. Najszybciej jak mógł wbiegł do domu na środku spostrzegł jego ojca, serce przebite miał mieczem i wszędzie miał rany. Było tam też więcej trupów i naprawdę nie był to ciekawy widok.
-Ojcze co się stało?! – wykrzyczał zły Aszavix
-Twoje rodzeństwo… oni… - nie zdążył ukończyć zdania, gdyż zmarł
-Nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! – wykrzyczał osierocony młodzieniec
Był zrozpaczony, nie wiedział co począć. Usłyszał też coś o jego rodzeństwie. Rozejrzał się spostrzegł nauczyciela od magii gwiezdnych duchów. Podbiegł do niego.
-Aki-sensei… - powiedział cicho
Przyjrzał mu się dokładniej był tylko pokaleczony.
-Aszavix-san, przepraszam zawiodłem… nie był w stanie obronić twoich rodziców… ale twoje rodzeństwo uciekło… Wiem, że siostra jest gdzieś w okolicach Morii, a twój brat koło Bergel…
-Dziękuje… myślałem, że nikt nie żyje opowiedz mi co tu się stało…
-Zaatakowała nas mroczna gildia Dark Slayers, chcieli pieniędzy twojego ojca…
-Dark Slayers? Już są martwi, poczują mój pełen gniew, lecz najpierw, pragnąłbym, abyś nauczył mnie w pełni magii gwiezdnych duchów.
-Z chęcią, ale najpierw znajdź jakiś klucz…
Aszavix biegał po domu i szukał kluczy, żadnego nie było, przypomniał sobie o kluczach, których nie mógł wyjąć jego brat, leżały otoczone drutem. Aszavix szybko rozerwał drut i sięgnął po klucz. Natychmiast pobiegł do sensei’a.
-Aki-sensei proszę oto klucz… - powiedział zmęczony Aszavix
-Dobrze teraz zobacz kto kryje się w tym kluczu.
Aszavix otworzył bramę, wyszedł z niego (klucza) sześcionogi pająk pozbawiony odwłoka, był on koloru czerwonego.
-Witam, jestem Sqiders – powiedziała poczwara
-Ja jestem Aszavix – odparł młodzieniec – podpiszesz ze mną kontrakt?
-Tak, przyzywaj mnie kiedy chcesz…
-Super!
Tak oto Aszavix zyskał towarzysza oraz mentora. Uczył się magii gwiezdnych duchów przez rok. Teraz perfekcyjnie zna tą magię.

Rozdział II: Piorunujący smok!
Aszavix po nauce magii gwiezdnych duchów postanowił, że opuści Cornelię, już nic go tu nie trzyma.
-Aki-sensei – zaczął – pragnę opuścić Cornelię, już nic mnie tutaj nie trzyma…
-Myślałem, że zechcesz odpłacić się tym gnojkom, nie będę Cię powstrzymywać, ale pamiętaj że gwiezdne duchy nie są tarczą… Sayonara…
-Sayonara, Aki-sensei… Sayonara…
Po krótkiej wymianie zdań Aszavix odszedł, kiedy przemierzał bezkresne krainy, podczas zwiedzania tych ziemi znalazł smoka o imieniu Erekorn.
-Smok?! Myślałem, że już wymarłyście…
-My smoki nie jesteśmy szybko ginącą rasą…
To były ich pierwsze wypowiedzi. Aszavix opowiedział smokowi historię zabicia jego rodziców oraz całe jego życie w skrócie. Smok ten był niezwykle współczującą istotą i w zamian za podarowanie mu mięsa z pięciu niedźwiedzi, nauczy go czegoś przydatnego. Aszavix przyzwał Sqiders’a, a ten pomógł mu w jego zadaniu. Po oddaniu mięsa Erekorn obiecał nauczyć Aszavix’a magii smoczego zabójcy elektryczności. Aszavix przez trzy lata trenował pod okiem Erekorna i przyniosło to wspaniałe skutki.

Rozdział III: Rozłam cienia…
Po długim trwającym rok treningu Aszavix gotowy był stawić czoła najgroźniejszym przeciwnikom. Teraz połowę gildii Dark Slayers miał na „hita”. Jego mordercza siła powielała efekty nauki. Jednak nadszedł czas rozstania z Erekorn’em.
-Niestety muszę Cię opuścić Erekorn-san… Muszę zniszczyć gildię znaną jako Dark Slayers…
-A więc idź, ale pamiętaj twa moc ma swoje granice…
-Sayonara…
-Sayonara…
Po kolejnej krótkiej wymianie zdań Aszavix odszedł, udał się prosto do Ouran. Spostrzegł tam kilku typków ubranych w czarne płaszcze z kapturami, obserwował ich ciągle, a wieczorem poszedł za nimi. Wszedli oni do wielkiego budynku, oczywiście Aszavix wszedł za nimi. Znalazł się w wielkiej hali, na przeciwnej ścianie znajdował się symbol gildii Dark Slayers.
-Więc dziś zacznę moją zemstę…
Aszavix’a pokryła powłoka z elektryczności, teraz wszystko się zacznie. Młodzieniec szybko podbiegł do dwóch tajemniczych członków, kiedy znajdował się metr od nich skoczył.
-Daibatono raitengo!
Po wypowiedzeniu tej nazwy Aszavix kopnął w plecy przeciwnika z niezwykłą siłą. Wgnieciony był w ziemię, wszystkie żebra zostały połamane i klatka piersiowa została zmiażdżona. Drugi z nich nawet nie zdążył obrócić się, aby dostrzec błyskawicznego kopnięcia w czaszkę. Tajemnicza postać została bez głowy. Nagle z podłogi otworzyły się drzwi, a z nich wyszło pięciu ludzi bez nakrycia górnej części ciała, mieli na sobie logo Dark Slayers’ów.
-Kim jesteś? I jak śmiesz atakować gildię Dark Slayers?! – wypowiedział jeden z przybyłych
-Jednak to Dark Slayers… - wyszeptał Aszavix
W rękach młodzieńca pojawiły się dwie elektryczne kule, szybko rzucił obie w typka który gadał do niego. Oberwał w klatkę piersiową, po chwili wyładowania elektryczne sparaliżowały jego ciało. Aszavix pojawił się obok kolesi, skoczył i na lewej ręce obrócił się wokół własnej osi. Oponenci leżeli martwi na ziemi, a wszystko to dzięki Daibatono Raitengo. Nagle z drzwi wyskoczyło trzynastu członków Dark Slayers, Aszavix podbiegł walnął jednego z nich pięścią w twarz. Czaszka została zgnieciona, szyja cała w krwi.
-Kim jest ten człowiek?! – wykrzyczał jeden z Dark Slayersów
-Jestem Aszavix Akabatsu, smoczy zabójca elektryczności!
Następnie Aszavix był obok członków mrocznej gildii, podskoczył i zaczął obracać wokół własnej osi. Noga została pokryta elektrycznością i wszyscy którzy przeżyli dołączyli do swych towarzyszy. Krew lała się na wszystkie strony. Aszavix kierował się do wyjścia. Nagle spostrzegł, że jakiś mężczyzna przyszedł i zobaczył całą jego walkę.
-Witaj, jestem Worbin, mag z Fairy Tail – przedstawił się nieznajomy – pomogłeś usunąć mroczną gildię w tym rejonie, dziękuje bardzo…
-Nie ma za co, a poza tym jestem Aszavix, nie należę bo żadnej gildii…
-To świetnie, może dołączysz do Fairy tail?
-Czemu nie…
I tak Aszavix razem z Worbin’em wyruszył do Magnolii, aby dołączyć do Fairy Tail. Kiedy dotarł do Magnolii, Skierował się do domku jego rodziców.
-W tym mieści moi rodzice mają mały domek…
-Dobrze więc wiesz gdzie jest gildia?
-Tak, moi rodzice do niej należeli… Sayonara…
-To dobrze… Sayonara…
Aszavix skierował się w stronę domku, był to piętrowy dom o ścianach koloru żółtego i dachu koloru czerwonego. Aszavix wszedł do niego. Zdrzemnął się i poszedł do gildii. Otworzył drzwi…

Statystyki:
Siła - 20
Zręczność - 11
Szybkość - 12
Wytrzymałość - 20
Charyzma - 12
Inteligencja - 15
Przynależność do: Niezależny
Proponowany MG: Froozy
Techniki:

Nazwa: Daibatono Raitengo
Rodzaj: Elektryczność
Opis działania: Jest to kop połączony z elektryczną magią. Może on połamać wszystkie żebra bez problemu.
Statystyki bazujące: Siła
Dostępność: Tylko Ja
(Te wypełnia MG)
Ranga:
Koszt EM:
Koszt PM:

Nazwa: Nagari
Opis działania: Technika polega na lekkim uderzeniu się w lewą pierś, po czym z użytkownika wystrzeliwują pioruny. Zasięg techniki wynosi 5m.
Statystyki bazujące:
Dostępność:
(Te wypełnia MG)
Ranga:
Koszt EM:
Koszt PM:

Nazwa: Rakayuija
Opis działania: W ręce Aszavix pojawia się kula elektryczności, jest bardzo szybka. Ma możliwość sparaliżowania przeciwnika. Niestety kula nie ma dużej siły destrukcyjnej.
Statystyki bazujące: szybkość, zręczność
Dostępność: Ja
(Te wypełnia MG)
Ranga:
Koszt EM:
Koszt PM:

Te staty wypełnia MG:
Ranga/pkt.
PŻ:
EM:
Klejnoty:
Ekwipunek:

Ostatnio zmieniony przez Aszavix dnia Pią 30 Kwi 2010, 18:04, w całości zmieniany 15 razy
Powrót do góry Go down
Interfall
Admin
Interfall

Male Liczba postów : 586
Reputacja : 1

Karta Postaci
Życie:
Aszavix Akabatsu Left_bar_red220/240Aszavix Akabatsu Empty_bar_bleue  (220/240)
Energia Magiczna:
Aszavix Akabatsu Left_bar_bleue300/500Aszavix Akabatsu Empty_bar_bleue  (300/500)

Aszavix Akabatsu Empty
PisanieTemat: Re: Aszavix Akabatsu   Aszavix Akabatsu Icon_minitimeWto 20 Kwi 2010, 19:08

Do magów należą wszyscy xD!
Czekam na historię Very Happy!
Mam nadzieje, że może będziesz nawet zabójcą piorunów Very Happy
Powrót do góry Go down
https://brakforum.hungarianforum.com
Aszavix

Aszavix

Karta Postaci
Życie:
Energia Magiczna:

Aszavix Akabatsu Empty
PisanieTemat: Re: Aszavix Akabatsu   Aszavix Akabatsu Icon_minitimeSro 21 Kwi 2010, 19:24

Ile trzeba mieć historii na smoczego zabójcę?
Powrót do góry Go down
Interfall
Admin
Interfall

Karta Postaci
Życie:
Energia Magiczna:
Aszavix Akabatsu Left_bar_bleue300/500Aszavix Akabatsu Empty_bar_bleue  (300/500)

Aszavix Akabatsu Empty
PisanieTemat: Re: Aszavix Akabatsu   Aszavix Akabatsu Icon_minitimeSro 21 Kwi 2010, 19:40

Ranga B
Powrót do góry Go down
Aszavix

Aszavix

Karta Postaci
Życie:
Energia Magiczna:

Aszavix Akabatsu Empty
PisanieTemat: Re: Aszavix Akabatsu   Aszavix Akabatsu Icon_minitimeSro 21 Kwi 2010, 19:44

Dzieki teraz już wiem, że muszę napisać cztery strony w wordzie.(za te cztery strony to jaka ranga? S? A?)
Powrót do góry Go down
Interfall
Admin
Interfall

Karta Postaci
Życie:
Energia Magiczna:

Aszavix Akabatsu Empty
PisanieTemat: Re: Aszavix Akabatsu   Aszavix Akabatsu Icon_minitimeSro 21 Kwi 2010, 19:54

jak dobrej jakości to S XD
Powrót do góry Go down
Aszavix

Aszavix

Karta Postaci
Życie:
Energia Magiczna:

Aszavix Akabatsu Empty
PisanieTemat: Re: Aszavix Akabatsu   Aszavix Akabatsu Icon_minitimeSro 21 Kwi 2010, 20:09

A więc jeśli będzie dobra jakość to ile technik/czarów będę mógł mieć?
Powrót do góry Go down
Interfall
Admin
Interfall

Karta Postaci
Życie:
Energia Magiczna:

Aszavix Akabatsu Empty
PisanieTemat: Re: Aszavix Akabatsu   Aszavix Akabatsu Icon_minitimeSro 21 Kwi 2010, 21:12

3 jak zwykle
tyle że wzrośnie ich siła i poziom
Powrót do góry Go down
Aszavix

Aszavix

Karta Postaci
Życie:
Energia Magiczna:

Aszavix Akabatsu Empty
PisanieTemat: Re: Aszavix Akabatsu   Aszavix Akabatsu Icon_minitimeCzw 22 Kwi 2010, 15:51

Czy ze srebrnych kluczy mogą wyjść wymyślone duchy?
Powrót do góry Go down
Froozy

Male Liczba postów : 270

Karta Postaci
Życie:
Aszavix Akabatsu Left_bar_red400/400Aszavix Akabatsu Empty_bar_bleue  (400/400)
Energia Magiczna:
Aszavix Akabatsu Left_bar_bleue160/200Aszavix Akabatsu Empty_bar_bleue  (160/200)

Aszavix Akabatsu Empty
PisanieTemat: Re: Aszavix Akabatsu   Aszavix Akabatsu Icon_minitimeCzw 22 Kwi 2010, 18:35

Czyżby ktoś tu nie miał GG, Aqq lub nie wiedział co to PW ???
A przede wszystkim, nie sądzę byś otrzymał smoczego zabójcę...
Powrót do góry Go down
http://sekenbleachpbf.pun.pl
Aszavix

Aszavix

Karta Postaci
Życie:
Energia Magiczna:

Aszavix Akabatsu Empty
PisanieTemat: Re: Aszavix Akabatsu   Aszavix Akabatsu Icon_minitimeCzw 22 Kwi 2010, 18:39

Czyli nie mam już pisać historii bo smoczego i tak nie dostanę? Jeśli tak to rezygnuje.
Powrót do góry Go down
Interfall
Admin
Interfall

Karta Postaci
Życie:
Energia Magiczna:

Aszavix Akabatsu Empty
PisanieTemat: Re: Aszavix Akabatsu   Aszavix Akabatsu Icon_minitimeCzw 22 Kwi 2010, 19:04

Ja oceniam Kp więc najwyżej MG się wtrącić może. Aszavix nie przejmuj się, możesz śmiało tu pisać Wink
Oczywiście za kiepską historię smoczego zabójcy nie dostaniesz... Jednakże myślę, że każdy przy większym wysiłku jest w stanie ułożyć doba KP Wink

Froozy... xD z obecną KP nie dostanie Smoczego zabójcy, ale napisał, że zrobi to jak będzie mieć czas więc... jeżeli dobrze pójdzie

Cytat :
"Mam pozwolenie Froozyego który siedzi obok mnie o godzinie 17:41 Razz Na niebieskiej kanapie przy żółtej ścianie... jakieś 1.4m od monitora..."
-jednakże to MG... świetny Mg, jednakże Admin daje uprawnienia ;p

PS. Moje gg- 2060801
Powrót do góry Go down
Aszavix

Aszavix

Karta Postaci
Życie:
Energia Magiczna:

Aszavix Akabatsu Empty
PisanieTemat: Re: Aszavix Akabatsu   Aszavix Akabatsu Icon_minitimeNie 25 Kwi 2010, 11:59

Jest historia, charakter i wygląd, ale chyba wygląd i charakter poprawię.
Powrót do góry Go down
Aszavix

Aszavix

Karta Postaci
Życie:
Energia Magiczna:

Aszavix Akabatsu Empty
PisanieTemat: Re: Aszavix Akabatsu   Aszavix Akabatsu Icon_minitimeNie 25 Kwi 2010, 12:50

Techniki już są.
Powrót do góry Go down
Froozy

Karta Postaci
Życie:
Energia Magiczna:
Aszavix Akabatsu Left_bar_bleue160/200Aszavix Akabatsu Empty_bar_bleue  (160/200)

Aszavix Akabatsu Empty
PisanieTemat: Re: Aszavix Akabatsu   Aszavix Akabatsu Icon_minitimeNie 25 Kwi 2010, 15:26

A więc zacznę...

Wygląd : Powiedzmy że ujdzie B

Charakter : To samo... B

Historia :

Poprawność Interpunkcyjna, Stylistyczna, Ortograficzna : A
Stopień zainteresowania odbiorcy : B
Ogół : Wacham się pomiędzy B i A, ale niech ci będzie A Very Happy

A teraz błędy :
- Ciężko mi sobie wyobrazić, by ktoś w ciągu 3 lat nauczył się Magii Smoczego Zabójcy. Ewentualnie mógłby, ale na niskim poziomie...
- Nie można się tak wcinać w świat, iż niszczysz jak narazie jedyną grywalną Mroczną gildię...przykro mi...
- Trochę za mało opisany wygląd i charakter. Będzie A jak wstawisz obrazek do wyglądu

Ze średniej ocen wychodzi B, jednakże poznaj me chamskie serce...

! A !
Powrót do góry Go down
Aszavix

Aszavix

Karta Postaci
Życie:
Energia Magiczna:

Aszavix Akabatsu Empty
PisanieTemat: Re: Aszavix Akabatsu   Aszavix Akabatsu Icon_minitimeNie 25 Kwi 2010, 19:10

Nie zniszczyłem Dark Slayersów tylko zmniejszyłem ich liczbę... Jeśli chodzi o Smoczego Zabójcę dla chcącego nic trudnego, a poza tym ostra motywacja - zemsta. Avek będzie jutro nie jestem maszyną i dla tego nie robię avków w trzy sekundy. Ta wersja historii była próbna na wtorek będzie nowa o wiele lepsza razem z charakterem i wyglądem... Oczywiście wszystko poprawię na S!
Powrót do góry Go down
Froozy

Karta Postaci
Życie:
Energia Magiczna:

Aszavix Akabatsu Empty
PisanieTemat: Re: Aszavix Akabatsu   Aszavix Akabatsu Icon_minitimeNie 25 Kwi 2010, 20:34

Dobra...Liczę na to Very Happy
Powrót do góry Go down
Aszavix

Aszavix

Karta Postaci
Życie:
Energia Magiczna:

Aszavix Akabatsu Empty
PisanieTemat: Re: Aszavix Akabatsu   Aszavix Akabatsu Icon_minitimeNie 25 Kwi 2010, 20:57

Dzięki za krótkie, ale motywujące słowa. Very Happy
Powrót do góry Go down
Sponsored content

Aszavix Akabatsu Empty
PisanieTemat: Re: Aszavix Akabatsu   Aszavix Akabatsu Icon_minitime

Powrót do góry Go down

Aszavix Akabatsu
Powrót do góry 
Strona 1 z 1
 Similar topics
-
» Mito Akabatsu